Titel

support | mvo beker - cordaid memisa, biological solutions

Pagina
Navigatie cordaid memisa biological solutions
Inhoud
Ondersteun de gedachte achter de MVO beker en uw naam met logo en een link naar uw website worden op deze pagina getoond.
 Partners for Innovation Wij van BioLogical Solutions werken nauw samen met Partners for Innovation. Zij verzorgen de milieu impact analyses voor ons. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat ook bij hun hoog op de agenda. Toen wij de vraag neerlegden om een milieu impact analyse te maken voor de MVO beker sprak dit Partners for Innovation aan.

Het concept en de samenwerking met Cordaid Memisa hebben hun doen besluiten om belangeloos de milieu impact analyse voor de MVO beker te verzorgen.

Partners for Innovation is het bureau voor duurzame innovatie. Samen met opdrachtgevers realiseren ze winstgevende oplossingen voor een biobased en circulaire economie. Hun expertise: productinnovatie, klimaat & energie en duurzame biomassa.


 Cox & Co "Happy to serve you!" is het motto van Cox & Co. Dat hebben vele klanten van deze bekende horeca onderneming mogen ervaren. "Happy to serve society!" verwijst naar de maatschappelijke betrokkenheid van Cox & Co.

Cox & Co ondersteunt vele maatschappelijke doelen van lokaal tot internationaal. Toen BioLogical Solutions aan Wim Cox, de oprichter van Cox & Co, vroeg om de MVO beker te ondersteunen hoefde Wim niet lang na te denken en bestelde direct de eerste levering voor zijn onderneming.


 Ziegler Ziegler zet nieuwe stap in haar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Familiebedrijf Ziegler is een middelgrote logistieke dienstverlener, die naast een hoogwaardige service op wegtransport, zee- en luchtvracht, maatschappelijk verantwoord ondernemen een zeer hoge prioriteit geeft.

Na op haar CO2 footprint flinke milieuvriendelijke besparingen ten hebben gerealiseerd en daarmee de Lean and Green Award in de wacht heeft weten te slepen, gaat Ziegler verder. Ziegler probeert steeds een verantwoorde balans te vinden tussen economisch  rendement, de ecologische kwaliteit van ons leefmilieu en het welzijn van de mensen binnen en buiten haar onderneming.

Dagelijks worden er in Nederland miljoenen kopjes koffie en thee gedronken. Hiervan drinkt een groot gedeelte deze dranken uit wegwerpbekers. Ziegler heeft besloten het drinken van een goede kop koffie of thee te koppelen aan een maatschappelijk doel. Binnen Ziegler worden de plastic bekers vervangen door zogenaamde MVO-bekers.


 Pide Pain | Biokay Maatschappelijk verantwoord aan tafel. Dat is het motto van cateraar Roundabout Food & Beverage, die met de concepten Pide Pain en Biokay Today jaarlijks op meer dan honderd beurzen en evenementen de catering verzorgt.

Het verduurzamen van evenementen is geen luxe maar absolute noodzaak. Dit bedrijf voegt de daad bij het woord door milieuvriendelijke disposables en schoonmaakmiddelen te gebruiken, het afval te scheiden en meubilair te laten maken van gerecyclede materialen.

Met het concept Biokay Today gaan zij nog een stap verder door het volledige assortiment te laten bestaan uit biologische en fairtrade producten. Zij zijn één van de weinige cateraars in Nederland die hierdoor het EKO Keurmerk Horeca mogen voeren.

Petro Blesing, eigenaar van het bedrijf en zelf net vader geworden, heeft direct zijn steun aan de MVO beker betuigd door deze beker standaard in te gaan zetten op de vele evenementen waar men actief is.


 Grand Catering Grand Catering is als eerste klimaat neutrale partycateraar met recht een koploper op het gebied van duurzaamheid. Men is partner van MVO Nederland, Climate Neutral Group en Klimaatplein.

In hun bedrijfsvoering streven zij naar minder energieverbruik (door andere kooktechnieken, spaarlampen, groene aggregaten in te zetten), minimalisering van watergebruik en logistieke efficiëntie (door te werken met één centrale keuken, en één levering van eten en materialen per ontvangst te bevorderen om zo minimalisering van transportbewegingen te realiseren).

Tevens werken zij zoveel mogelijk, met producten die worden geteeld met respect voor de seizoenen, vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en een gegarandeerde herkomst hebben.

Zij realiseren zich dat volledige CO2-reductie niet mogelijk is. Daarom compenseren zij de resterende uitstoot met hoogwaardige CO2 projecten van de Climate Neutral Group, waarmee Grand Catering haar opdrachtgevers klimaat neutrale catering biedt.

Bij alle bedrijfsbeslissingen streven zij naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit; winst voor de organisatie, maar ook voor het milieu en de mensen binnen en buiten Grand Catering.

Voor BioLogical Solutions behoort Grand Catering tot een partner van het eerste uur, die gebruik maakt van ons assortiment aan disposables.

Toen wij Boudewijn de Waard, commercieel directeur Grand Catering, tijdens het Nieuwjaars event van MVO Nederland het enthousiaste verhaal achter de MVO beker vertelden, wilde Boudewijn direct aan de slag met de MVO beker.